top of page

Verbinder in de interieurbranche

Create Your First Project

Start adding your projects to your portfolio. Click on "Manage Projects" to get started

De Interieur Quiz

Wat weet jij van interieur? Test jouw interieur kennis en die van je vrienden met de Interieur Quiz. Het leukste kaartspel voor interieurliefhebbers!

Samen met Eva van de Ven en Amanda van Dommele heeft Mark Timo De Interieur Quiz ontwikkeld. In het interieurvak gaat veel op gevoel, maar echt de schoolbanken weer in om je kennis up to date te houden over de geschiedenis en de vakkennis doen we niet zo snel, al is de behoefte om meer te leren over interieur er altijd.

Hoe zat het ook alweer met die standaardmaten? Wanneer mag je iets antiek noemen? Wie is de ontwerper van die ene designstoel? Wat zijn de kenmerken van Neogotiek? Veel van deze antwoorden hebben we ooit wel geweten en zit ergens ver weg, maar het zou leuk zijn om deze informatie weer op een leuke manier bij te spijkeren.

Door deze behoefte ontstond dit spel, De Interieur Quiz. Het maken ervan leverde al veel leuke momenten op. We kwamen erachter dat als de één een antwoord wel wist, de ander die vaak dan niet wist, en andersom.

Je merkt dat je kennis bestaat uit wat je hebt meegemaakt, wat je voor studie hebt gedaan, waar je interesses liggen en daarnaast wat je bijblijft. Dit is dan ook hetgeen wat aan de voorgrond zit. Maar net die andere feitjes en leuke weetjes willen wij je op deze speelse manier weer bijbrengen, net zoals ze bij ons weer een lampje hebben doen branden.

Veel plezier met het spelen van De Interieur Quiz. En wees niet te streng voor elkaar!

bottom of page